نفرین فراوانی

343
16 ساعت
paradox of plenty | نفرین فراوانی

این تصور در میان مردم غرب آسیا، شمال آفریقا و بسیاری از دیگر کشورها وجود دارد که دسترسی حکومت‌ها به منابعی مانند نفت، گاز و زغال سنگ و ... آن‌ها را به مردم بی‌نیاز می‌کند و این باعث ناکارآمد شدن اقتصاد، فساد و تضعیف دموکراسی می‌شود. بررسی این پدیده‌ در شاخه‌های مختلفی از علوم مانند اقتصاد سیاسی سابقه دارد و با عباراتی مانند «نفرین منابع» و «پارادوکس فراوانی» به آن پرداخته شده است.

برای بررسی این که این ایده چقدر با واقعیت موجود در کشورهای جهان همخوانی دارد باید داده‌های مختلف درباره وضعیت آن‌ها را از هر دو زاویه در کنار هم قرار داد و تحلیل کرد. در این پروژه ابتدا منابعی برای پیدا کردن داده‌های منابع طبیعی در کشورها و تغییرات آن در سال‌های اخیر پیشنهاد خواهد شد. سپس داده‌هایی درباره عملکرد حکومت‌ها در شاخص‌هایی حول مفاهیمی مانند شفافیت، فساد و دموکراسی معرفی می‌شود.

در این پروژه ابتدای باید داده‌های معرفی شده و روش تهیه آن‌ها را شناسایی کنید، سپس متغیرهای مناسب برای تحلیل رابطه مورد نظر را با استفاده از آن‌ها ایجاد کنید و در نهایت قدرت تبیین نظریه نفرین فراوانی را در قالب یک مدل آماری بیان کنید.

تصویر بالا از یک نقاشی با همین نام گرفته شده است: Rodel Tapaya; The Paradox of Plenty, 2015

اهداف

  • کار با داده‌های واقعی
  • تجربه مطالعه سوابق تحقیق در کنار تحلیل داده
  • مواجهه با چالش‌های تعریف متغیرهای موثر بین چند سری زمانی
  • شناخت عمیق‌تر از یکی از موضوعات مهم دنیا

فهرست:

3 درس16h

شناسایی داده و سوابق بررسی

منابع طبیعی
دموکراسی، فساد و کارآمدی اقتصادی
سوابق بررسی

تعریف مسئله و انجام پروژه

علیرضا کدیور

تحلیلگر داده در دقیقه

علیرضا کدیور از سال ۱۳۹۳ تا‌کنون به تحلیل داده‌ در حوزه‌های گوناگون اشتغال دارد. تمرکز علیرضا بیش از هرچیز بر به‌کارگیری روش‌های آماری و ایده‌های تحلیل داده در مسائل واقعی است.

مطالعات اجتماعی، تحلیل نتایج نظرسنجی، تحلیل داده‌های سلامت و درمان، کشف تقلب در سازمان‌های بیمه‌گر، پیش‌بینی قیمت در بازارهای بورس و مسکن، تحلیل داده در کسب و کارهای دیجیتال، تحلیل داده برای حل مسائل مدیریت شهری و مطالعات رفاهی زمینه‌هایی است که او در آن‌ها به عنوان تحلیلگر تجربه فعالیت داشته است.

علیرضا فارغ التحصیل مهندسی صنایع از دانشگاه شریف و کارشناسی ارشد آمار و تحقیق در عملیات از دانشگاه اسکس در انگلستان و هم‌بنیان‌گذار شرکت پردازش و تحلیل داده دقیقه است. او از سال ۹۵ آموزش در حوزۀ علوم داده را نیز آغاز کرد و از آن زمان تاکنون دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی متعددی در سازمان‌های گوناگون برگزار کرده است. او همچنین از سال ۹۸ مبانی برنامه‌سازی کامپیوتری و مقدمات تحلیل داده را در دانشگاه صنعتی شریف تدریس می‌کند.

او به روزنامه‌نگاری مبتنی بر تحلیل و مصورسازی داده در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... نیز علاقه‌مند است و سردبیری مجله تحلیلی دقیقه‌ای برای تأمل را از ابتدای راه‌اندازی آن بر عهده دارد. تحلیل‌های او در ارتباط با شیوع کرونا در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به صورت ویژه در جراید بازتاب یافت و در سطح کشور مورد توجه قرار گرفت و در برخی مجلات معتبر دنیا مانند مجله لنست انتشار یافت. یادداشت‌ها و مقالات او در مجله تحلیلی دقیقه‌ای برای تأمل در آدرس زیر در دسترس است:

d-mag.ir/pauthor/alirezakd

علیرضا علاوه بر کاربردهای تحلیل داده در خدمات عمومی و کسب‌وکار، به کاربردهای پردازش و تحلیل داده‌ها در علوم انسانی و مباحث فکری حول علوم داده مانند نقش تاریخی داده در تحولات علمی و روش‌های آموزش آن نیز علاقه‌مند است.

علیرضا کدیور هم‌اکنون به آموزش علوم داده و دیگر مهارت‌های مورد نیاز برای بهره‌برداری تحلیلی از داده‌ها در مدرسه پردازش و تحلیل داده دقیقه اشتغال دارد. درس‌‌ها و دیگر مطالبی که علیرضا در مدرسه دقیقه ارائه می‌کند در ادامه آمده است.

4.64 (58 نظر)

17 دوره ها

18743 دانشجو

نظرات

4.5

جمعاً 2 نظر

5
1 نظر
4
1 نظر
3
0 نظر
2
0 نظر
1
0 نظر

عالی

سلام فیلم های دوره موجود نیست؟

پیش‌نیاز

  • برای انجام این پروژه R یا Python یا هر زبان یا ابزاری که امکانات مشابهی را در اختیار تحلیلگر قرار دهد مورد نیاز خواهد بود.

مخاطبین

  • دانشجویان و پژوهشگران علوم سیاسی
  • روزنامه‌نگاران و تحلیلگران
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors