دادههای پیمایش ارزشهای جهانی یکی از مهمترین دادههای حوزههای علوم سیاسی و اجتماعی است. این پیمایش تا کنون در ۷ موج در بازه زمانی بیش از ۴۰ سال در سراسر جهان برگزار شده است. یکی از مهمترین دستاوردهای حاصل از تحلیل این دادهها ترسیم نقشه فرهنگی جهان است.
رونالد اِنگِلهارت و کریستین وِزِل با استفاده از دادههای پیمایش ارزشهای جهانی، کشورها را بر اساس نزدیکی ارزشها و نگرشهای فرهنگی در کنار هم قرار دادند تا نقشه جدیدی از جهان ارایه کنند. آنها استدلال کردند دو بُعد عمده تنوع فرهنگی در میان تمام ملتها مشترک است: ارزشهای سنتی(مذهبی) در مقابل ارزشهای سکولار-عقلانی و دیگری ارزشهای بقا در مقابل ارزشهای ابراز و تصریح عقاید فردی.
از نظر این دو پژوهشگر، ارزشهای سنتی بر اهمیت دین، پیوند والدین و فرزند، احترام به اقتدار و ارزشهای سنتی خانواده تأکید دارند. افرادی که از این ارزش ها استقبال می کنند، طلاق، سقط جنین، و خودکشی را نیز رد می کنند. این جوامع دارای سطح بالایی از غرور ملی و نگاه ملی گرایانه هستند.
ارزشهای سکولار-عقلانی در مقابل ارزشهای سنتی هستند. این جوامع تاکید کمتری بر مذهب، ارزشهای سنتی خانواده و اقتدار دارند. طلاق، سقط جنین، و مرگ خودخواسته در این جوامع قبح زیادی ندارند.
ارزش های بقا بر امنیت اقتصادی و فیزیکی تأکید دارند. این امر با دیدگاه نسبتاً قوم گرایانه و سطوح پایین اعتماد و مدارا میان افراد جامعه مرتبط است.
ارزشهای ابراز وجودی، اولویت بالایی به حفاظت از محیط زیست، افزایش تحمل خارجیها، نگرشهای جنسی متفاوت و برابری جنسیتی و تمایل برای مشارکت در تصمیمگیری در زندگی اقتصادی و سیاسی میدهد.