تحلیل داده و تحقیق در عملیات چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

OR

یکی از دوستان درباره ارتباط «تحلیل داده» و «تحقیق در عملیات» پرسید و انگیزه ما در مدرسه دقیقه از برگزاری دوره آموزشی «بهینه‌سازی و تحقیق در عملیات با پایتون» را جویا شد. چند نکته در پاسخ به این سوالات به ذهنم رسید که فکر کردم در قالب یادداشتی کوتاه در مورد آن بنویسم.

۱. تحقیق در عملیات در دانشگاه‌ها معمولا با نگاه کاربردی آموزش داده نمی‌شود و به همین خاطر تکنیک‌های بهینه‌سازی علی رغم نیاز مبرم به آن‌ها در کسب‌وکار، مهجور مانده و کمتر سراغش می‌روند.

۲. پیاده‌سازی مسائل تحقیق در عملیات در دانشگاه‌ها معمولا با نرم‌افزارهای غیرمتن‌باز انجام می‌شود و همین باعث می‌شود ارتباط کارشناسان این حوزه با دیگر متخصصین به سختی برقرار شود و بسیاری از ایده‌ها به بهره‌برداری نمی‌رسند. به همین خاطر پیاده‌سازی روش‌های بهینه‌سازی در پایتون به خودی خود مزیت محسوب می‌شود.

۳. دوره‌های آموزشی باکیفیتی که رئوس مطالب تحقیق در عملیات را بصورت کاربردی و با نگاه عملگرایانه ارائه کنند اصلا زیاد نیستند.

۴. یادگیری تحقیق در عملیات به چند دلیل برای تحلیلگران داده بسیار مفید است.

۴.۱. کارشناسان تحقیق در عملیات برای تشکیل تابع هدف و محدودیت‌ها نیاز به تحلیل داده برای تخمین پارامترها و ضرایب با استفاده از داده‌های قبلی دارند. در نتیجه اگر تحلیلگر داده سراغ تحقیق در عملیات برود می‌تواند بسیاری از قابلیت‌های خود را به کار بگیرد.

۴.۲. تحقیق در عملیات نیاز به شناخت و تحلیل موضوع مطالعه در قالب یک سیستم متشکل از مجموعه‌ای از اجزا و تاثیر آن‌ها بر یکدیگر  دارد. به بیان دیگر، بدون شناخت و تحلیل موضوع، نمی‌توان متغیرهای تصمیم، تابع هدف و همینطور محدودیت‌های مسئله را تعیین کرد و از پس مسائل تحقیق در عملیات برآمد. در نتیجه یادگیری رویکردها و مفاهیم تحقیق در عملیات، توانایی تحلیل موضوعات مختلف را در افراد بالا می‌برد که یکی از مهارت‌های پایه برای تحلیلگران داده نیز به شمار می‌رود.

۴.۳. طراحی الگوریتم‌های داده‌کاوی نوعی حل مسئله در فضای بهینه‌سازی و تحقیق در عملیات است. در الگوریتم‌های داده‌کاوی می‌خواهیم مقدار خطا را با توجه به محدودیت‌هایی مثل پرهیز از بیش‌برازش، پردازش‌های غیرقابل انجام و… کمینه کنیم. از این جهت نیز شکل‌گیری ذهنیت بهینه‌سازی در هر یک از این دوشاخه‌ می‌تواند کمک‌هایی به تقویت شاخه دیگر بکند.

اگر دستی در تحلیل داده دارید یا با هر پیش‌زمینه دیگری به بهینه‌سازی و تحقیق در عملیات علاقه‌مندید شرکت در این دوره آموزشی را به شما توصیه می‌کنیم:

علیرضا سرودی، مدرس این دوره آموزشی، هم تجربه پژوهشی و دانشگاهی چشمگیری دارد و در این حوزه صاحب تالیف معتبر است و هم تجربه کار حرفه‌ای و مواجهه‌ با چالش‌های مسائل واقعی و از این نظر هم می‌توان این دوره آموزشی را منحصر به فرد و ممتاز تلقی کرد و از آن بهره برد.

در دوران کمبود منابع، تسلط بر دانش تصمیم‌گیری ارزشی بیش از پیش پیدا خواهد کرد.

منبع: لینکدین علیرضا کدیور

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors